27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Termíny turnajů

Přidat příspěvek

Zpět
Předmět: Termíny

…asi je zbytečné přidávat do proběhnuvší debaty další příspěvek, ale nedá mi to.

1) Myslím, že je pravda někde uprostřed. Osobně jsem bral, že termíny jsou předběžné s ohledem na to, že neproběhl sněm i s ohledem na to, že zejména u některých byla formulace poněkud neurčitá. Na druhou stranu jsem bohužel byl v situaci, že jsem potřeboval některé věci plánovat co nejvíce dopředu a proto mi přijde opravdu trochu zbytečná změna termínu turnaje v Klementinu jen proto, aby byl uprostřed jiných dvou turnajů. Jsem jeden z těch, o nichž Jana mluvila. Něco jsem si už před sněmem na 6.3. naplánoval a tak trochu s turnajem 13.3. počítal. Shodou okolností se mi podařilo dané aktivity změnit, ale nezáviselo to jen na mě a ovlivnilo to plánování i jiným lidem. Přijde mi to tak trochu zbytečné, když to nebylo nutné.

2) Jak tu někdo napsal, termíny odsouhlasoval vždy sněm. S ohledem na to mi přijde trochu nešťastné odsouhlasit jako termín “konec června” respektive “podzim”. Navíc došlo ke změně hradeckého turnaje “začátku června” na poslední květnový víkend. V tomto směru chci podotknout, že to není kritika pořadatelů turnajů. Nikdy jsem žádný nepořádal a dokážu si představit, že to je velmi složité a všech pořadatelů turnajů současných i minulých si velmi vážím. Berte to spíš jako povzdech (a možná vyjádření přání, aby termíny byly známy co nejdříve) od člověka, který nemá každý víkend volno, někdy si na turnaje musí brát dovolenou. má jí omezené množství a navíc ji nemusí dostat vždy, kdy chce, zejména pokud se o ni přihlásí později než kolegové. Zkrátka ne každý dělá tak jako většina z vás “od pondělí do pátku, od osmi do čtyř”…

Tak tolik snad jen k tomuto tématu. Už před covidem scrabble upadal, tahle doba je těžká pro nás všechny a pro ty, kteří se snaží plánovat turnaje obzvlášť – doufejme, že se tenhle rok už situace normalizuje (jak věřím), takže děkuji všem, kteří se na organizaci scrabblu u nás podílejí… …ale jak psáno výše (i níže) někdy by bylo vhodné zvážit různé souvislosti a nekomplikovat věci více než je nutné.

Autor: Luboš | 08.02.2022 19:29 | Reagovat
Předmět: Termíny

nějak nerozumím argumentu “Navíc na sněm, zejména když je online a ještě v současné době, moc lidí nepřijde.”?
chápal bych, kdyby se někomu nechtělo vážit cestu do Prahy a případně i postoupit zdravotní riziko při osobní účasti na Sněmu, ale forma web-konference v dopoledních hodinách mi spíš připadá jako maximum možného pro snadnou účast víceméně kohokoli…
můžeš nám tedy – když to podle tebe výbor dělá špatně – poradit jak by sis představovala tu správnou formu Sněmu, aby to přilákalo k účast násobně více lidí?
a promiň – reklamovat že sněm netrval až do 12hod mi připadá dost absurdní – zatím (co jako dlouholetý člen výboru ČAS pamatuji) byl vždy uveden čas začátku a PŘEDPOKLÁDANÁ doba trvání sněmu, s tím že sněm VŽDY skončil po probrání celé plánované agendy včetně případných dotazů a podnětů v diskusi – nebo snad očekáváš, že po probrání celé agendy a přijetí usnesení budou všichni účastníci čekat ve sněmovní místnosti až do vypršení celé předpokládané doby trvání sněmu, pro případ že by ještě někdo s něčím dorazil jak se říká “s křížkem po funusu”?

Autor: Petr Kuča | 02.02.2022 21:25 | Reagovat
Předmět: Terminy

“Bohužel se tady nediskutuje férově.” Promň, ale to mi přijde jako další výkřik do tmy. Kde nebo resp. u koho máš pocit, že nedisikutuje fér? Nepřijde mi, že by tady někdo někoho urážel nebo že by tady byla nějaká vyhrocená diskuze, do které by se měli ostatní bát zapojit.

S kolika lidmi, z těch řekněme 30 (?40?) možných účastníků jsi mluvila a zjistila, že jim vadí přesunutí turnaje, abys mohla tvrdit, že dost velká část lidí s tím má problém? Nemluvě o tom, že vzhledem k účasti na sněmu pokud těch lidí bylo třeba jenom 10, tak bys pravděpodobně s plnými mocemi od nich měla šanci si prohlasovat, cokoliv bys uznala za vhodné…
Online forma sněmu mi naopak přijde jako výrazně vstřícnější pro možnost návštěvy, odpadá nutnost cestování tam. Že trval půlhodiny, asi nebylo moc co řešit, viz usnesení.

Autor: Martin Kuča | 02.02.2022 15:51 | Reagovat
Předmět: Terminy

Nicméně zkusit to určitě můžeš, ale jen od klávesnice to nepůjde. – Reagovala jsem na toto tve vyjadreni. Argumentacni fauly jsou spatne, Kdyz napises, ze druzi resi cosi jen od klavesnice a neni to pravda, je to spatne. Dobrou noc

Autor: Jana | 01.02.2022 22:51 | Reagovat
Předmět: Termíny

Bohužel se tady nediskutuje férově.. Ostatní nejspíš nemají odvahu si to nechat líbit. Ti lidé, Martine, existují, to že se neozvali, neznamená že neexistují. Navíc na sněm, zejména když je online a ještě v současné době, moc lidí nepřijde. Nebyl navštěvovaný ve velkém ani dřív, natož teď. Já sama jsem se připojila v 10:30, to už sněm skončil, neměla jsem ponětí, že nebude probíhat mezi 10:00 a 12:00, jak bylo uvedeno, ale že bude pouhou půlhodinu.

Autor: Jans | 01.02.2022 22:44 | Reagovat
Předmět: Turnaje

“Psala jsem o tom, že poměrně dost velká část lidí počítala s původním termínem turnaje 13 .března”
Ani tady, a ani na sněmu, co vím, se proti tomu nikdo jiný kromě tebe neohradil, tak se prosím neoháněj imaginární většinou. Pokud to tolika lidem tedy vadí, tak tady můžou napsat nebo se mohli ozvat na sněmu a minimálně pro příště by Pavel, resp. pořadatelé věděli, že to lidi potřebují vědět ještě dřív a třeba by se podle toho zařídili.

4. ledna
“Dále jsem opravil překlep v pražském turnaji v Klementinu, termín je neděle 13.3.2022. Ale bude ještě potvrzeno.

14. ledna
" Vzhledem k těmto posunům se budu snažit posunout i turnaj – nevím, jak mu říkat – ten, co bude v Praze a byl před tím v Plzni. Aby byl rovnoměrně časovaný mezi první a třetí turnaj. Tam termín ještě nemám potvrzený."
V obou dvou případech je dost jasně napsáno, že ten termín není potvrzený.
A také mi z tohohle přijde, že ten první pražský turnaj se posunul z jiného důvodu než aby bylo dost místa před ostatními turnaji (ale tohle by musel potvrdit Pavel, a docela chápu, že se mu do tohohle nechce zapojovat :)

Autor: Martin Kuča | 01.02.2022 21:58 | Reagovat
Předmět: Turnaje

Vypůjčím si slova klasika. Rád bych reagoval, ale není na co, mluvíš úplně o něčem jiném než o čem mluvím já.
Tedy jen stručně. Zkusím to přeformulovat.
Termíny turnajů se zatím neměnily, protože do soboty nebyly stanoveny. Byla pouze předběžná informace. To, co kolem toho vytváříš může vést pouze k tomu, že Pavel příště nebude psát předběžné informace žádné, a to by byla škoda.

Co se týče toho, že bych Ti něco předhazoval, vkládáš mi do úst něco, co jsem vůbec nenapsal. Pokud chceš vést diskusi, tak prosím bez takovýchto zbytečných argumentačních faulů.

Autor: pavelp | 01.02.2022 19:39 | Reagovat
Předmět: Podpora scrabble

Že bych něco pro scrabble dělala pouze od klávesnice není pravda, pro scrabble jsem toho udělala hodně, určitě víc než leckteří další, tohle mi předhazovat nemůžeš.

Autor: Jana | 01.02.2022 18:47 | Reagovat
Předmět: Účast

A právě proto, že hraje tak málo lidí, může termín konání ovlivnit, jestli se daný člověk turnaje zúčastní nebo ne. V loňském roce, přestože v rámci výboru bylo navrhováno, aby turnaje byly kvalifikační, s aby se odložené mistrovství z roku 2020 odehrálo již v květnu 2021, nic takového neprošlo, přestože by to skoro určitě pomohlo vyšší účasti. Neodehráli a se ani sněm, nikdo nevěděl až do konce května, jestli budou a kdy a kde nějaké turnaje a i kvůli tomu nepřijeli někteří hráči, kteří jinak běžně jezdí a jezdili. Zbytečně si tímto pod sebou podřezáváme už beztak nalomenou větev.

Autor: Jana | 01.02.2022 18:20 | Reagovat
Předmět: Změna termínu

Změnit termín z vážných důvodů beru, ale změnit termín, aby to přesně zapadalo do kostičky tři týdny po sobě, mi přijde zvláštní. Navíc tam úplně původně byl termín 3. března, pak bylo zdůrazněno, že se jedná o překlep a termín je 13, a to že to bylo v tichosti změněno na 6. už se nikde v novinkách neobjevilo, pouze v kalendáři. Scrabble hrají už hodně dlouho, termíny se měnily skutečně pouze jen z vážných důvodů typu kolize termínu nebo nějaký jiný vážný důvod, nikoliv kvůli tomu, aby to termínově do sebe zapadalo a turnaje byli tři týdny po sobě

Autor: Jana | 01.02.2022 18:13 | Reagovat
Předmět: Turnaje

Ahoj,
pokud mohu osobně soudit, tak informace se na stránkách v novinkách objevovaly postupně a termín 13.3. byl jasně označen jako předběžný, nepotvrzený. Pokud na základě takto označené informace plánuješ jiný program, tak to je podle mého názoru problém se způsobem plánování na Tvé straně. A co si pamatuju, není to poprvé.
Pokud jsi nemohla čekat na potvrzení termínu do termínu sněmu, nebylo nic jednoduššího, než zvednout telefon a situaci si ověřit ve větším detailu a podle výsledku se zařídit – zvláště, pokud je to tak důležité, že naplánovaná akce už nejde změnit.
To, že někomu nemusí vyhovovat nový termín, přičemž starý jim vyhovoval, je možné, ale pro podobně velkou množinu lidí to bude přesně naopak. Každý si prostě vybere, co je v daném termínu pro něj přednější.
Ač mám někdy k práci výboru výhrady, tak v tomto konkrétním případě nevidím, co udělali špatně.

Změnit celý dlouhodobý systém plánování termínů tak, aby byly závazně známé třeba několik měsíců dopředu (i pro ty na začátku roku), případně zapojit nějak hlasování hráčů o tom, které termíny jim vyhovují více, je opravdu na to zapojit se do práce výboru a věnovat tomu čas, ale takhle laicky mi to přijde nerealistické vzhledem k relativně nízkému počtu hráčů a potenciálních pořadatelů. Nicméně zkusit to určitě můžeš, ale jen od klávesnice to nepůjde.

Autor: pavelp | 01.02.2022 09:10 | Reagovat
Předmět: Turnaj

Ráda bych reagoval, ale není na co, mluvíš úplně o něčem jiném než o čem mluvím já. Psala jsem o tom, že poměrně dost velká část lidí počítala s původním termínem turnaje 13 .března a s novým termínem mají problém, který pravděpodobně vyřeší, ale nemuseli by nic řešit, kdyby termín zůstal původní, a Pavel ho změnil z důvodu, aby byly turnaje přesně tři týdny po sobě.

Autor: Jana | 01.02.2022 00:58 | Reagovat
Předmět: Turnaje

Podívej se do novinek, někdy v půlce prosince se do novinek dávala výzva výboru pořadatelům, ať pošlou návrhy turnajů do kalendáře, a do konce roku se to ladilo, to je možná o kousek víc než měsíc před prvním QT (většinou Břežany)…

Stejně tak Pavel dal měsíc dopředu vědět, že se turnaj přesouvá, a počítám, že to neudělal jenom pro to, aby naštval lidi (promiň, Pavle, pokud ti vkládám do úst něco, co si nemyslíš), že pro to měl jakýkoliv rozumný důvod.

Moc úplně nechápu, co tím neadresným povzdechem sleduješ, buď mu můžeš napsat o vysvětlení přesunu přímo, pokud s tím máš velký problém.
Nebo doufáš, že zvedneš vlnu nevole u ostatních hráčů a ti třeba natruc nepřijedou? Případně jsi mohla na sněmu inicovat, aby výbor na pořadatele zatlačil a požadoval po nich termín do nějaké lhůty (pokud jsi tak udělala, tak ok, ale v usnesení nic takového není).

Autor: Martin Kuča | 31.01.2022 22:34 | Reagovat
Předmět: termíny turnajů

termíny turnajů odsouhlasené sněmem jsou uvedeny v příloze Usnesení sněmu, která už nějakou dobu visí v Novinkách u informace o proběhlém snemu – zřejmě ne všichni se tam podívají…
takže pro jistotu to Usnesení posílám Janě i mailem
btw – jak je veřejně známo, tento sněm byl zase volební a každý, kdo myslí že by práci výboru zastal lépe měl možnost jak se sněmu zúčastnit, tak i kandidovat a nechat se zvolit do výboru a pak předvést všem jak se to dá (a má) dělat všechno jinak a lépe – bohužel nikdo takový se nenašel…

Autor: Petr Kuča | 31.01.2022 15:42 | Reagovat
Předmět: Turnaje

Bohužel Martine mluvíš trochu o něčem jiném než já. A shodit to tím, že napíšeš, uspořádej si turnaj, neřeší danou situaci. Dřív bývalo zvykem, že turnaje byly známy dopředu klidně i několik měsíců a termíny se prakticky neměnily nebo jen velice výjimečně. Termín kladenského turnaje byl znám klidně tři nebo čtyři měsíce dopředu. A právě proto, že nás je tak málo, mě mrzí, že stále ještě nevíme kdy turnaje skutečně budou. A jestli do toho pak hodí vidle vláda, corona nebo cokoliv jiného, je v tuto chvíli irelevantní.

Autor: Jana | 31.01.2022 11:08 | Reagovat
Předmět: Termíny

Tak třeba poslední dva sněmy, ze kterých je zápis v Dokumentech, tak se konaly 14 dní (2016), resp. týden (2017) před prvním turnajem, to bych řekl, že letos to nevybočuje.
Stejně tak předběžné termíny bývají na přelomu roku, to bývalo cca měsíc před Břežanami, to je taky podobně jako vždycky.
Mě přijde, že místo abychom byli rádi, že to ještě někdo pořádá, tak ho za to zkritizujeme.
Pokud správně tuším příjmení, tak jsi sama turnaj pořádala, takže tušíš, kolik je to práce. Myslím, že kdybys Pavlovi řekla, že to uspořádáš, tak ti to milerád přenechá a budeš si moci vybrat termín víceméně dle libosti…

Autor: Martin Kuča | 30.01.2022 19:17 | Reagovat
Předmět: Terminx

Máš pravdu Martine, termíny potvrzoval sněm. Termíny turnajů alespoň ty předběžné, byly známé už od cca prosince a většinou se neměnily, maximálně pokud kolidovaly s termínem nějakého jiného turnaje nebo výjimečně z nějakého jiného důvodu. Pozítří máme únor a pořád ještě nejsou známy potvrzené termíny turnajů, přestože ten nejbližší by měl být za nějakých 12 dnů..

Autor: Jana | 30.01.2022 13:50 | Reagovat
Předmět: Odkaz na sněm

Ahoj Petře, poslala jsem mail na čas a i tobě a doteď mi žádný mail s odkazem na připojení k dnešnímu sněmu nepřišel. Děkuji Jana

Autor: Jána | 29.01.2022 08:25 | Reagovat
Předmět: Změna turnaje

Mýlíš se Petře, důvodem změny je, aby mezi pražským a “plzeňským” turnajem byly přesně 3 týdny. A termín určil Pavel.

Autor: Jana | 27.01.2022 23:34 | Reagovat
Předmět: Termíny turnajů

Jano, myslím, že pláčeš dobře, ale na špatném hrobu…
nepředpokládám, že by pořadatelé dohodnuté a Sněmem odsouhlasené termíny turnajů svévolně a z čiré ničemnosti měnili – případné změny spíš to budo podle stavu aktuálních covid opatření, která bohužel pořadatelé neovlivní…
a jistě všechny případné změny budou zveřejněny na webu ČAS jakmile se to výbor dozví – co více bys ještě požadovala udělat?

Autor: Petr Kuča | 27.01.2022 21:38 | Reagovat
Předmět: Termíny turnajů

“Letos jsou termíny známy předem, poměrně dlouho, překlepy v termínech turnajů jsou opraveny, v textu k termínům stojí, že termíny budou ještě potvrzeny.”

To je přesně v souladu s touhle větou, ne? Pokud vím, tak termíny vždycky potvrzoval sněm (byť si nepamatuju, že by někdy nějaký turnaj odmítl), do té doby to vždycky bylo neoficiální a pořadatel si termín mohl změnit, jak chtěl, je na jeho riziko, že přesunutý termín sněm odmítne, případně že mu na něj přijede málo hráčů, protože počitali s původním termínem.

Autor: Martin Kuča | 27.01.2022 20:17 | Reagovat
Předmět: Termíny turnajů

Loni kvůli absenci sněmu a nestanovení termínů předem měli někteří problém se turnajů zúčastnit. Letos jsou termíny známy předem, poměrně dlouho, překlepy v termínech turnajů jsou opraveny, v textu k termínům stojí, že termíny budou ještě potvrzeny. Člověk s tím konkrétním termínem tak nějak počítá a pak najednou a to ještě navíc až po upozornění od jiného hráče zjistí, že termín turnaje bude nejspíš úplně jiný. Člověk by si to rád naplánoval, ale je to těžké, protože do poslední chvíle neví, jestli termín zůstane, nezůstane, změní se a to ještě bez toho, že by o tom byla někde zmínka, že došlo ke změně. Už takhle je nás málo a ještě si do toho hážeme vidle tímhle 🤔

Autor: Jana | 27.01.2022 13:46 | Reagovat