27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Coronavirus

Přidat příspěvek

Zpět
Předmět: Coronavirus Sexmise

Petr má pravdu, každý může říct svůj názor, ale je hloupé se schovávat za anonyma… Který navíc nemá pravdu,že koronavirus je jiný druh obyčejné chřipky. Z pitevních nálezů zemřelých ať už v Číně či v Itálii je zřejmé, že z plicních sklípků ti udělá tento typ želatinu, a s tím se moc dýchat nedá. Při obyčejné chřipce nejsou plíce až tak zasažené, většinou je problém jen s průduškami. To jen pro příklad, aby tady Pan Anonym nebagatelizoval horší průběh nemoci Covid-19. S pozdravem PŘEŽIJEME zdraví všechny scrabblisty Jirka Kamín

Autor: Jiří kamín | 19.03.2020 11:53 | Reagovat
Předmět: Coronavirus Sexmise - Anonymní názor

Anonyme,
když už plamenně vyzýváš lidi k akci proti stávajícím pořádkům – z tvého pohledu zřejmě nepřijatelným, bylo by vhodnější abys to dělal neanonymně – to se za své jméno a názory stydíš? nebo ti strach nedovolí “jít se svou kůží na trh”?
pokud jsi opravdu přesvědčen o víceméně neškodnosti COVID-19 tak předpokládám, že nemáš problém jako dobrovolník pomáhat s péčí o pacienty touto nákazou postižené, a ani nebudeš potřebovat žádné ochranné pomůcky…
jinak tvůj příspěvek z 18.03.2020 09:06 je dobrá ukázka demagogie – všechna čest…

Autor: Petr Kuča | 18.03.2020 13:59 | Reagovat
Předmět: Coronavirus Sexmise

Před několika málo dny ředitelka SÚKL odletěla na dovolenou z letiště, které je přece podle dnešních měřítek semeništěm nákazy, protože se tam vyskytují lidé z celého světa a určitě někteří z nich mají virus chřipky/coronavirus. Lidi, neblázněte, nepanikařte! Volejme po zrušení těchto nesmyslných opatření, které nás jenom vrhli do doby o 30 let zpátky, kdy si s námi stát taky mohl dělat, co chtěl. Tenkrát v zájmu strany, dneska “v zájmu” našeho zdraví.

Autor: anonym | 18.03.2020 09:25 | Reagovat
Předmět: Nakažlivost je stejná!

Luboši, právě, že nakažlivější není – to se jen šikovně pracuje s čísly. Vezme se skupina osob, která byla dejme tomu v Itálii, Rakousku nebo se jedná o příbuzné a známé člověka nakaženého chřipkou, otestují se a rázem máme vysoké (rozuměj vyšší) procento nakažených. Už 3. března byl článek Lidi, nepanikařte. Tady na tom je bohužel krásně vidět, jak se dají lidé zmanipulovat strachem. Není to nic jiného než varianta běžné chřipky, není to nakažlivější, ani smrtelnější. Podívejte se na stránky Euro Momo, tam jsou grafy, ze kterých vyplývá, že i letošní vlna chřipky/koronaviru je stejná, ne-li slabší jako v jiných letech. Lidi, neblázněte! Chcete, aby si politici uvědomili, jak snadno se necháme zmanipulovat a uvrhnout do totalitních režimů? Je pomalu zákaz vycházení, každý se každého bojí, není toaletní papír, spousta věcí se zdražila, pumpují se státní peníze do farmaceutických firem, ty mají žně. Venku nejsou zombíci, ani nebude konec světa. Je to normální chřipka, jako každý rok, jako příští rok.

Autor: anonym | 18.03.2020 09:06 | Reagovat
Předmět: coronavirus

Tohle všechno může být pravda, osobně mi to taky přijde jako zbytečná panika. Žiju v Praze, která je “nejvíce nakažená”, ale moc velký strach nemám. Kolik je v Praze nakažených? I kdyby 300 a pohybuje se tu běžně tak 2 miliony lidí. Tak jak velké je riziko?

Nicméně jde jednak o to, že coronavirus je nakažlivější než chřipka. A za druhé jde o to, že prostě ta nařízení ať už od státu nebo jednotlivých samospráv tady jsou a my se jimi musíme řídit a přizpůsobit dané situaci. A volat po tom, že by se měla zrušit je sice pěkné, ale myslím, že v tuhle chvíli neexistuje síla, která by dokázala kohokoli přimět ke zmírnění daných opatření, takže je to výzva zcela zbytečná.

Autor: Luboš Vencl | 18.03.2020 08:35 | Reagovat
Předmět: Coronavirus

Ahoj, čím dál víc připomíná tato situace film Sexmise. Už několik epidemiologů se vyjádřilo, že tento virus není vůbec neznámý, koronaviry se vyskytují v populaci již delší dobu, tady se jenom úspěšně pracuje s čísly. Stačí vzít počet testovaných lidí, z nich se vezme skupina, kteří defakto onemocněli chřipkou, coronavirus není nic jiného než obdoba viru chřipky a rázem máme hrozivá čísla vysoké nakažlivosti. Takto se dá libovolně navyšovat panika mezi obyvatelstvem a vydávat jakékoliv příkazy a nařízení. Když se podíváte kolem sebe, dokážete připustit, že se nic mimořádného neděje? Pokud ano, volejme spíš po zrušení vytváření atmosféry paniky a zrušení daných opatření, protože opravdu o nic mimořádného nejde, byla pouze mírná zima, v Itálii mají vysoký počet starších lidí, stejně tak v Německu, právě proto, je tam mají dobrý zdravotní systém. když se podíváte kolem sebe, připadá vám to opravdu tak apokalyptické, jak nám to líčí v médiích? Letos byla mírná zima A nejedná se o nic jiného než o šikovnou práci s čísly. Pokud by vláda otestovala VŠECHNY obyvatelé České republiky, zjistilo by se, že čísla jsou obdobná jako v jiných letech u chřipky. Spíš bychom měli volat po zrušení těchto nesmyslných opatřeních a nevytváření paniky. Podívejte se na stránky Euro Momo. tam uvidíte grafy a zjistíte, že se skutečně nejedná vůbec o žádnou mimořádnou situaci.

Autor: anonym | 18.03.2020 08:26 | Reagovat