27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

incident

Přidat příspěvek

Zpět
Předmět: incident

Byl jsem z několika stran požádán, abych se jako organizátor turnaje vyjádřil ke kadaňskému incidentu. Zde tedy mé vyjádření je a velmi prosím, aby mne s tím už nikdo nezatěžoval:
Jsme partička důchodců nebo skorodůchodců a já jsem jeden z nejmladších, poněvadž to hraji teprve deset let. Vy ostatní se znáte dvojnásobnou dobu – stejně tak účastníci incidentu.
U dámy víme, jak hraje a jak bere prohry.
U pána víme to samé.
Tak proč muselo dojít k této eskalaci??
Pán, znajíce dámu a také pravidla, si měl dát pozor na každou maličkost.
Z mého hlediska ale naprostá blbost. Jsme stará parta veteránů a stačilo upozornění od paní.
Vsuvka: Chudák Vojta Vacek. Vypracoval se v jednoho z nejlepších hráčů (v Kadani nahrál nejvyšší počet bodů), ale nebude mít proti komu hrát, poněvadž vymíráme☹
A nyní mé vzkazy:
Milá dámo, nehrajeme o zlaté prase, ale pro zábavu. Pravidla pochopitelně musí být, ale abychom se navzájem buzerovali, jestli někdo dřív nebo později něco zapsal, jestli správně otočil pytlík naruby atd., tak snad na ty turnaje přestanu jezdit.
Milý pane, ať už se stane ze strany dámy či někoho jiného cokoliv, je naprosto zcestné mlátit do stolu a vyděsit ostatní účastníky turnaje. Podle mne je to ještě horší než úchylné čekání na to, jestli někdo dříve zapíše stav nebo dobere písmenka.
Dle mého názoru jsou oba dva účastníci tohoto incidentu v tomto chování mimo.
Dáma číhající na chybu soupeře v pořadí zápisu bodů a tažení písmenek a i pán s jeho neúměrnou agresivní reakcí☹

Autor: Viktor Hagenhofer | 21.05.2018 20:02 | Reagovat
Předmět: Cesta do HK

Ahoj,
najde se někdo, kdo mě, Martina a Vojtu vezme v sobotu ráno do HK? Předem díky všem :-)

Autor: JV | 21.05.2018 20:54 | Reagovat
Předmět: Cesta do HK

Případně se i rozdělíme, pokud bude třeba :-)

Autor: JV | 21.05.2018 20:56 | Reagovat
Předmět: incident

Viktore, hluboce s Tebou souhlasím…

jen vzhledem k tomu, že řízení turnaje je plně v kompetenci hlavního rozhodčího a pořadatel do něj nijak nezasahuje (s výjimkou živelních katastrof, požáru, obecného ohrožení apod.),
moc nerozumím proč by po Tobě jako pořadateli měl někdo požadovat vyjádření k něčemu, cos nikterak nezpůsobil a ani nemohl nijak ovlivnit?

Autor: Petr Kuča | 23.05.2018 06:14 | Reagovat
Předmět: incident

Asi proto, že tazatelé toto obohacení turnaje považovali za živelnou katastrofu:-)

Autor: Viktor | 23.05.2018 07:44 | Reagovat
Předmět: incident

Je pravda, že právě kvůli podobným incidentům a neférovosti ze strany “dlouholetých” hráčů a těch, kteří do důsledků znají pravidla, ti méně zkušení přestali jezdit… Protože je to “buzerování” přestalo bavit. Ano, pravidla se mají ctít, ale vocaď pocaď, pokud jde fakt o nějaké nezapsané číslo, nebo neotočený pytlík, tak z toho by se opravdu střílet nemělo!

Autor: anonym | 23.05.2018 18:04 | Reagovat
Předmět: Re: incident

… “neférovosti ze strany “dlouholetých” hráčů”?! Tak oni dlouholetí hráči nehrají fér?! Tady to někdo přehnal.
Anonyme, nemáš pravdu. Tohle už se tady dávno řešilo (viz historie diskuze) – méně zkušení přestali jezdit z drtivé většiny z úplně jiných důvodů, které najdeš v archivu diskuze.

Autor: anonym | 23.05.2018 18:12 | Reagovat
Předmět: Incident Martina Daňka-Dodržování pravidel

Padly tady názory hráčů,kteří si jedou zahrát,(Viktor,Petr Kuča),teď názor hráče,který jede turnaj vyhrát.Tenhle problém by vyřešilo rozdělení skreblu na první a druhou ligu,to bohužel není možné,ať už z časových,či ekonomických důvodů.Hlavní rozhodčí Filip Vojáček v Kadani rozhodl jednoznačně v neprospěch Daňka.Partii mu zkontumoval 0:200.Jasné porušení jednoho ze základních pravidel skreblu-bod 10-námitka neslovní,podbod 2-odstavec 5-hra s podstavem.Vysvětlím velice jednoduše všem,kdo mají s touto herní variantou problémy.Jakmile soupeř provede tah,nespěchejte se zapsáním konečného součtu.Může se stát,že nemáte dobraná písmenka do 7,nebo jich máte nadstav-třeba 8.To je alfa omega každého tahu.Svůj tah můžete provést jen se 7 písmeny.Proto potom musíte nahlásit povinný pas a ztrácíte tah.Samozřejmě toto Daněk mohl udělat a partie by dále pokračovala,a mohl by ji ještě i vyhrát.Spousta bodů v našich pravidlech je již zastaralá a neplatí ,ale ta základní bychom měli dodržovat.Jsem pro dodržování pravidel,pokud pravidlo poruším,přijmu sankci a nevyděsím celou hrací místnost.

Autor: Buksa Jaromír | 27.05.2018 11:42 | Reagovat
Předmět: Kontumace

Ahoj,
Jardo, chybá Ti zásadní informace. Filip hru zkontumoval, protože Martin se rozhodl, že partii nedohraje! Ne proto, že hrál s podstavem.

Autor: Pavel Vojáček | 30.05.2018 19:46 | Reagovat
Předmět: Pravidla

Pokud jsou nějaké části pravidel zastaralé a nedodržují se, proč je nezměníte? Může se stát, že ještě někdy přijedu já, či jiní hráči, po dlouhé době na turnaj, pravidla samozřejmě nastuduji, ale nechci zažít, aby mi někdo vyčítal, že hraji podle pravidel, protože zvykem je, že to či ono se už nedodržuje. Totéž i v případě, že ještě na nějakém turnaji budu rozhodčím, což už brněnských není úplně nepravděpodobné, pokud budu mít čas a bude potřeba. Pravidla prosím zaktualizujte tak, aby bylo normální se podle nich řídit a ne neřídit. Díky.

Autor: Petr Kaňovský | 13.06.2018 06:16 | Reagovat