27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Dotaz zacatecnika

Přidat příspěvek
Předmět: Re: Dotaz zacatecnika

Diky mockrat. Hned je to jasnejsi.

Autor: Ondra | 08.01.2017 10:02 | Reagovat
Předmět: Re: Dotaz zacatecnika

Ahoj,
1. Ne. “Hlavní” slovo lze v rámci jednoho tahu lze vytvořit skutečně jen jedno, více slov pak může vzniknout “mimochodem” v rámci přiložení tohoto slova k jinému slovu. Např.: Juknete-li na partii v odkazu http://www.rebelshop.cz/productdetail?pid=779 – slovo GEM (svisle od B10) vzniklo tak, že se “přiložilo” k již dříve položenému slovu SÍH a tím zároveň vznikla slova ES a MÍ. Všechna takto vzniklá slova musejí dávat smysl. Nemůžete však již např. v témže tahu přiložit E a vytvořit slovo EG – to už by bylo považováno za další tah.
2. Ne. Tzv. “bingo” tvoří skutečně opět jen jedno slovo (leda by zase vznikla slova “mimochodem” jako v bodě 1). To by bylo moc jednoduché. (A ono obecné doplnění začínající slovem “tedy” tudíž rovněž neplatí).

S pozdravem a přáním všeho dobrého do nového roku a pěkného hraní

Tom R., Česká asociace scrabble
Autor: Tomáš Rodr | 01.01.2017 12:49 | Reagovat
Předmět: Dotaz zacatecnika

Ahoj,

jsme v Scrabble zacatecnici a nejake veci nam nejsou jiste na 100%.
1. Muzu v jednom tahu vytvaret vice slov, ktere jsou ruzne rozmistene na hraci plose? (Nekde nahore vytvorim TAH a nekde dole vytvorim LES => dostanu body za obe slova, ktera na sebe nijak nenavazuji) Nebo muzu utvorit jen jedno hlavni slovo?
2. Kdyz vytvorim kolmo slovo NÁBYTEK (B jsem pouzil z jineho slova) mohu k nemu ve stejnem tahu pridat vodorovne pismeno A a vznikne mi NA? A tudiz jsem vycerpal vsechny kameny a doatanu bonus 50. Tedy, mohu vytvaret dalsi slova ze sveho prave polozeneho v jednom tahu?

Diky vsem za odpoved,
Ondra

Autor: Ondra | 01.01.2017 12:22 | Reagovat