27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Galerie organizací

Přidat příspěvek

Zpět
Předmět: Galerie organizací

Díval jsem se na stránky organizací jiných sportů. Všechny mají galerii fotografií, jako i my jsme kdysi mívali. Silně tudíž pochybuji, že by tím všechny asociace svorně porušovaly zákon (což byl tehdy pochybný argument ke zrušení fotogalerie).
Pokud se dobře pamatuju, fotografie z webu zmizely poté, co se jeden z členů domníval, že web ČAS sledují zloději a číhají, kdy bude zase na turnaji, aby ho zase mohli vykrást. To zavání příznaky paranoie.
Před pár lety se to řešilo alespoň souhlasem členů ke zvěřejnění fotografií z mistrovství, pak se zřejmě témuž členovi znelíbilo i to. A tak nemáme ani fotky z mistrovství – kromě jedné portrétové fotografie mistra.
Máme mít kvůli jednomu paranoidnímu členovi web zcela bez fotografií? Myslím, že to i snižuje jeho návštěvnost a možná má i vliv (ne)příliv nových hráčů.

Autor: anonym | 27.09.2016 20:33 | Reagovat
Předmět: Re: Galerie organizací

… vliv na…

Autor: anonym | 27.09.2016 20:34 | Reagovat
Předmět: Fotogalerie

Fotogalerie nebyly zrušené kvůli jednomu paranoidnímu členovi, ale kvůli zákonu na ochranu osobních údajů. Pokud si dobře pamatuju, dospěli jsme k výkladu, že bychom museli vyžadovat souhlas hráčů se zveřejněním fotografií, aby to bylo korektní. Argument, že to tak dělají všichni, neberu, nepřekvapilo by mě, kdyby ten zákon všichni porušovali. Ale nikdo to neřeší – není žalobce, není soudce.Jsou (byli) hráči, kteří na fotkách být nechtěli. Moc jich nebylo, ale nebyl to jen jeden člověk.
Rozhodli jsme se, že zájem o fotografie není takový, aby vyvážil práci s jejich správou a tím, abychom to udělali korektně, vyhověli zákonu i těm, kteří na fotkách být nechtějí. Návštěvnost to asi trochu snižuje, vliv na (ne)příliv nových hráčů to má podle mě zanedbatelný, tam vidím jiné problémy.

Autor: Tomáš Kuča | 28.09.2016 12:44 | Reagovat
Předmět: Re: Fotogalerie

Podle mě jde o nesprávný výklad zákona. Za zpravodajským účelem lze pořizovat a zveřejňovat fotografie bez souhlasu, vztahuje se na to zákonná licence.

Autor: pavelp | 10.10.2016 07:56 | Reagovat