27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Návrhy na sněm 2014

Přidat příspěvek

Zpět
Předmět: Návrhy na sněm 2014

Zde můžete zasílat své návrhy na témata, která by měla být probrána na letošním sněmu.

Autor: Tomáš Kuča | 28.12.2013 11:22 | Reagovat
Předmět: Losování písmen

líbilo se mi, jak losují hráči na mistrovství v anglickém scrabblu, kdy si dávají sáček s písmeny vysoko nad hlavu (a nikoliv pod stůl, jako to dělá např. hráč Kracík (nebo jiní), takže i když je sáček krátký, vidět do něj nemůžou. Bylo by dobré to zavést i v českém scrabblu. K vidění to bylo na mind sports tv.

Autor: anonym | 28.12.2013 13:12 | Reagovat
Předmět: Re: Losování písmen

já být hráčem Kracíkem, tak se po přečtení tohoto příspěvku tedy naseru (ve scrabblu platné slovo, takže nespoléhejte na to, že to nějaký cenzor smaže). Váš příspěvek je nejen nechutným a naprosto nefér pranýřováním (s Jirkou hraju dost často na to, abych něco takového mohl pozorovat. Nepozoroval), ale především projevem zbabělosti – jste nejspíš příliš velký srab na to, abyste to jmenovanému hráči řekl při partii z očí do očí, tak to ventilujete v bezpečí anonymity internetu, co? Hrdino…

Autor: Tom | 28.12.2013 23:07 | Reagovat
Předmět: anonyme Tome

Kolik běhá po světě Tomů? A kolik hráčů Kracíků? :-)))))))))))

Autor: anonym | 30.12.2013 12:39 | Reagovat
Předmět: Re: anonyme Tome

ve světě závodního scrabblu jen jeden, nesnažte se snadno vybruslit z toho, do čeho jste zabředl. Všichni, kdo hrajeme závodně scrabble a kdo si to přečteme, víme naprosto přesně, o koho jde, takže o pranýř jde zcela bezpochyby.

Autor: anonym | 30.12.2013 21:04 | Reagovat
Předmět: anonyme Tome

nikdo se nesnaží z ničeho vybruslit a při čtení vašich stránek, kde si berete na paškál např. paní Kaňovskou a chcete ji odrovnat kalašnikovem, byste měl být asi ten poslední, kdo obviňuje jiné, že do něčeho zabředli…

Autor: anonym | 30.12.2013 22:00 | Reagovat
Předmět: Re: anonyme Tome

ten příměr s blogem je směšný – lidi v ČR, kteří ho čtou, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky, jinak silnější čtenářskou základnu má spíše v Kanadě, kde o tom, kdo paní Kaňovská je, nemají absolutně žádnou páru. Kdežto rozpitvávat českého závodního hráče na stránkách, kam zavítá naprosto KAŽDÝ turnajový hráč, je ve srovnání s tím pranýř opravdu neskutečný.

Autor: Tom | 31.12.2013 11:05 | Reagovat
Předmět: anonyme Tome

nebudu tady debatovat o množství čtenářů blogu, zvlášť když o tomto tématu před několika lety mluvila scrabblová komunita jako taková a všichni se shodnou na tom, že něco takového na veřejnost nepatří, i kdyby to měl číst jen jeden člověk, byl to zkrátka hnus a neomlouvá to ani to, že v Kanadě paní Kaňovskou neznají…

Autor: anonym | 31.12.2013 13:59 | Reagovat
Předmět: Re: anonyme Tome

… zatímco Vaše pranýřování hráče Kracíka není vůbec hnus, že… zkrátka si vůbec neuvědomujete dosah vlastní činnosti, byť jen verbální – ten dosah vidíte jen tehdy, když to udělá někdo druhý…

Autor: Tom | 31.12.2013 16:40 | Reagovat
Předmět: anonyme Tome

http://scrabble.wz.cz/hronov2006/photos/074.jpg
aby to nebylo jen o verbálním projevu…

Autor: anonym | 31.12.2013 17:55 | Reagovat
Předmět: objektivní názor a reakce

Hezké Novoroční ráno. Musím reagovat na napadání hráče Kracíka. Budu v rámci možností stručný.
za 1. výňatek z pravidel (soutěžního řádu) – Při losování je hráč povinen počínat si tak, aby nemohlo dojít k podezření, že při losování do sáčku vidí nebo že hmatem zjišťuje hodnotu kamenů v sáčku. Hráč je povinen si při manipulaci s kameny počínat tak, aby se tyto v žádném okamžiku nenacházely níže, než je horní úroveň desky stolu. Hráč je povinen po DOLOSOVÁNÍ KAMENŮ umístit sáček s kameny do výchozí pozice – možno nalézt zde v soutěžním řádu v bodě 16. Výklad pojmů, Obsah, konkrétně v bodě 16.4.
za 2. tudíž je možné nedodržování tohoto bodu protihráčem při hře námitkovat.
za 3. přestože mám odehráno už více než 90 turnajů a s hráčem Kracíkem se jako soupeř pravidelně více než 10 let potkávám, nejsem si vědom od nikoho z protihráčů jediného protestu proti jeho způsobu losování kamenů.

za 4. Hezký Nový rok 2014 všem registrovaným i neregistrovaným hráčům scrabble v republice

Autor: Milan Kuděj | 01.01.2014 03:03 | Reagovat
Předmět: Taky jedna reakce

Ahoj,
za prvé – nechte už toho vzájemného napadání. S Jirkou Kracíkem jsem taky hrál už mockrát a ani jednou mě nenapadlo, že by bylo něco v nepořádku.
Za druhé – na zmiňovaném anglickém scrabblu mě to losování nahoře taky zaujalo, ale naše soutěžní pytlíky na písmena jsou prakticky dvakrát delší a tudíž nehrozí, že by do nich bylo vidět.
Ahoj Pavel

Autor: Pavel Vojáček | 01.01.2014 08:33 | Reagovat
Předmět: Počty žolíků

Koukl jsem na počty žolíků v roce 2013 a zjistil jsem, že statisticky nelze na 95% hladině významnosti prokázat, že by některý z hráčů měl vyšší počet žolíků než jeden na partii, a na 90% hladině významnosti to lze prokázat jen u jediného hráče, ale ten hrál jen 17 partií (měl 23 žolíků) a bylo by statisticky téměř vyloučeno, kdyby se žádný takový hráč v souboru nevyskytl. A to nemluvím o tom, že i kdyby některý z hráčů měl výrazně více žolíků než 1 na partii, tak to nemusí znamenat, že hráč podvádí, ale může to vyplynout ze stylu jeho hry, což vidím třeba u počítačového programu PK-turbo v mém systému, který v průměru za hru položí či obmění více písmen než jiní hráči, a tím má větší šanci dostat žolíka či žolíky. Naopak je to vidět u slabých hráčů, kteří mají často výrazně méně žolíků než 1 na partii, avšak to často souvisí s tím, že pokládají málo písmen (částečně i proto, že ztratí pár tahů neplatnými slovy apod.). Z tohoto důvodu nepovažuji soutěže typu “oslí ruka” za úplně objektivní, i když dobře vím, že se jedná spíše o zábavu, než nějakou vážně myšlenou vedlejší soutěž.

Na základě uvedeného se domnívám, že i když někteří hráči losují písmena s pytlíkem třeba i pod stolem, tak to neznamená, že by při losování podváděli tím, že do pytlíka koukají, jinak by bylo přirozené, že by dostávali více žolíků, což ale nenastává.

Jinak, na to, že má mamka už nehrála na turnajích déle než dva roky, je tu zmiňována celkem dost. :-)

Autor: Petr Kaňovský | 01.01.2014 19:35 | Reagovat
Předmět: re

souhlas s Tomášem, ubohej výlev, zbabělý anonyme. Návrh se zvednutým pytlíkem lze vznést bez anonymního osočování konkrétních hráčů; buď si za tím stojím a podepíšu se, nebo nejmenuju. Takhle se chová jenom posera.

Autor: hang | 02.01.2014 21:48 | Reagovat
Předmět: Re:

díky, už jsem si myslel, že jsem s tímhle názorem docela sám, to by bylo smutné.

Autor: Tom | 03.01.2014 13:24 | Reagovat
Předmět: re

Scrabble hraju a na turnaje jezdím už hodně dlouho a vždy se snažím hrát fér. Moc mě tedy mrzí veřejné osočení anonyma (nebo asi spíš anonymky?), že při losování kamenů držím sáček pod stolem. Škoda, že si onen dotyčný (dotyčná) nevšiml, že pokud někdy snad mám sáček níž, zásadně koukám úplně jinam a nikdy nemám ruku v sáčku déle, než je nezbytně nutné. Žádné čtecí zařízení taky nemám. Ani mé výsledky nesvědčí o nějakém podvádění. Jediným důvodem může být to, že se z úzkého sáčku někdy špatně kameny losují. Ostatně za celé ty roky si nikdo z mých soupeřů na toto nestěžoval! Taky mi na osočení vadí to, že jsem jmenován pouze já a nikdo jiný, ačkoliv je o nich také zmínka. Proč asi? Zřejmě někomu příliš ležím v žaludku. Myslím si, že striktní dodržování herního řádu je spíš na škodu. Taky vím o hráčích, kteří nemění kameny tak jak mají (drží je v dlani), o zápisu měněných kamenů do partiáře ani nemluvě, ale toleruji to. Scrabble má přinášet radost ze hry a ne se strachovat při každém tahu, jestli jsem udělal všechno přesně podle pravidel.
Troufám si tvrdit, že s naprostou většinou hráčů vycházím dobře, i když připouštím, že zdaleka ne každému jsem zrovna sympatický (to je ale zcela normální a platí to i opačně). Moc si vážím toho, že se mě někteří hráči zastali a děkuju jim za to. Zřejmě dotyčného anonyma zklamu, ale toto jeho (její) veřejné osočení mě od dalšího účinkování ve scrabblu rozhodně neodradí!! Jen si na losování kamenů budu muset dávat větší pozor, abych se nedočkal stejného návrhu na postih jako u notoricky známého neobrácení sáčku na turnaji v Náchodě.

Autor: Jiří Kracík | 07.01.2014 22:32 | Reagovat