27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Marek v Břežanech

Přidat příspěvek
Předmět: Re: Marek v Břežanech

Asi je to opravdu už jedno, ale v tomhle souhlasím s Martinem Vackem.

Partie byla odehraná a splnila všechny podmínky pro zařazení do žebříčku. Snad až na to, že se možná Marek nesoustředil tolik, jak by potřeboval. Na druhou stranu věřím, že Marek partii nijak nevypouštěl a hrál jak nejlíp mohl (pomineme-li možná ne stoprocentní soustředění). A z dlouhodobého pohledu Markovi jedna partie jistě neublíží, zejména, když žebříček je vcelku “k ničemu”. Kdyby se podle něj např. postupovalo na MR bylo by to jiné…

Jinak Markovi velký dík. Nejen za toto pěkné gesto, ale i za celý turnaj. Pěkné prostředí, výborné jídlo, pěkné ceny. Krásné oslíkovské partiáře (všiml jsem si oslíků chvíli poté, kdy jsem Markétě před 1.kolem líčil svou oslí ruku na MR…)

Tak doufám, že si to za rok zopakujeme :-)

Autor: Luboš Vencl | 28.01.2013 15:50 | Reagovat
Předmět: Re: Marek v Břežanech

to Martin, špatně sis vyložil užitou předložkovou vazbu, to “za” patřilo k tomu “pykat”, ne k onomu “poslednímu místu” … tedy pykat za svou laskavost propadem v žebříčku za poslední místo v turnaji. Ale vzhledem k Markovu vyjádření to už je v podstatě jedno

Autor: anonym | 28.01.2013 08:34 | Reagovat
Předmět: Re: Marek v Břežanech

Díky za uznání (jsem rád, že jste si všimli). Žádné výjimky ale nechci, já si z toho hlavu nelámu. Při pořádání se moc hrát nedá a když jo, za moc to nestojí (alepoň u mě). Od začátku jsem plánoval hrát jen když by byl lichý počet a byl jsem nakonec rád, že to vyšlo jen na jedno kolo. Alespoň jsem také byl jednou poslední, můj dosavadní rekord bylo předposlední místo (a to při 9 odehraných kolech!); a možná je známý i můj výkon 198 bodů v partii se dvěma žolíky v zásobníku ve hře “o bronz” na MR. Já mám takové rekordy rád, i když tento nebyl zcela zasloužený :-). A teď mi napadá, že jsem si zapomněl dát cenu útěchy – písmenkovou polívku. Hlavně jestli se turnaj líbil.

Autor: Marek Lašťovka | 28.01.2013 08:15 | Reagovat
Předmět: Re: Marek v Břežanech

Ahoj Tome, souhlasím s Tebou, že Markovo gesto bylo pěkné. Nerozumím ale tvrzení, že se Marek propadl za poslední místo na žebříčku. Co konkrétně navrhuješ kompenzovat? Neměl jsi na mysli nějakou jinou statistiku než žebříček? Podle oficiálních výsledků se Markovi počítá do žebříčku právě ta jediná prohraná partie. Za tuto partii Marek ztratil na žebříčku 15 bodů, a to zaslouženě, neboť prohrál s níže postavenou hráčkou o 130 bodů. Zbylých sedm kol se mu do žebříčku nepočítá.

Autor: Martin Vacek | 28.01.2013 05:22 | Reagovat
Předmět: Marek v Břežanech

Zdravím správce stránek,
myslím, že by správcové stránek a potažmo žebříčku měli vědět o jedné netradičnosti ohledně letošního turnaje v Břežanech. Turnaj byl 8-kolový, a tak nám pořadatel Marek Lašťovka udělal tu velkou laskavost, že než dorazil 58. účastník turnaje, zahrál si místo něj, aby nikdo “neBYEoval”, protože tento lichý účastník by si zahrál jen 7 partií a to už by bylo málo. Bylo by nespravedlivé, kdyby měl Marek za toto svoje gesto pykat propadem na žebříčku za “úředně poslední” místo – co myslíte? Nezasloužil by si nějakou výjimku?

Autor: Tom | 27.01.2013 20:58 | Reagovat