27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

Otázka pro opisované scrabblisty

Přidat příspěvek

Zpět
Předmět: Otázka pro opisované scrabblisty

Právě jsem si ověřil jednu svoji teorii. Stránka http://www.mattelscrabble.com/en/adults/tips/tip2.html se mnou sdílí názor, že ne vždy se vyplatí zahrát bodově nejsilnější tah. Právě proto jsem se ještě nepustil do opisovaného scrabblu – z obavy, že bych pak jeho “zlozvyky” hledat nejvíce bodů i např. za cenu nebezpečné nahrávky přenesl i do “tradičního” scrabblu. Co myslíte?

Autor: Quenťoš | 27.09.2010 14:38 | Reagovat
Předmět: Re: Otázka pro opisované scrabblisty

Opisovák je přínosný v tom, že tě naučí najít nejlépe bodovaný tah. Zůstává pak jen a jen na tvém uvážení, jestli nalezený tah vyhodnotíš jako obecně nejlepší a jestli ho položíš – nejsi cvičená opička. Pro živou hru tam ale vidím jiné “nebezpečí”: začneš důsledně využívat dvouminutový časový limit a každá tvoje partie bude trvat 48 minut. Nezbyde čas na regeneraci. Podepsat, vyčurat a hrát.

Autor: Martin Vacek | 01.10.2010 01:41 | Reagovat
Předmět: Re: Otázka pro opisované scrabblisty

Nevím o nikom, kdo by si stěžoval, že hrál opisovaný scrabble a měl pak problém hrát jiné než nejlepší tahy… Opisovaný scrabble se hraje tak zřídka, že to těžko naruší individuální styl jednotlivých scrabblistů.
Vnímám ho jako úplně jinou soutěž, kde se spíše hraje o to, kdo zná více scrabblových slovíček, bez ohledu na taktiku (což nemyslím jako mínus ani plus, je to jiná soutěž).

Autor: Martin Kuča | 02.11.2010 08:38 | Reagovat