27. 04. T Třinec Info
18. 05. QT Hradec Králové Info
19. 05. LIGA Hradec Králové Info

9QT

Přidat příspěvek
Předmět: 9QT

Na 9. kvalifikačním turnaji byli 3 hráči (včetně mě) potrestáni kontumací zápasu za pozdní příchod k závěrečnému kolu. Trest přijímám, ale neuznávám, byť byl v souladu s hracím řádem.
Trest neuznávám, protože před turnajem, a ani v průběhu turnaje po každém kole, nebyl stanoven čas zahájení další partie – s výjimkou čtvrtého kola po obědě, kdy nám byl sdělen začátek následujícího kola (12.30)
Pozastavuji se nad tím, jestli nás může potrestat někdo, kdo jako pořadatel nedá hráčům žádná kritéria a pravidla (podle kterých by poté mohl trestat). Bude to přece probíhat jako vždycky, že. Místo základních informací jsme ze strany pořadatele slyšeli naprosto nepřipravený žoviální úvod: „Tak Vás tady vítám …. bude se hrát jako vždycky ….. po třetím kole bude oběd …. (laciný žert) ……. oběd bude tady……. vidím samé známé tváře …… žádní nováčci……. k pravidlům asi tedy nic ……to by bylo tak všechno ….. tak můžeme začít.“ Poté jsme si tedy museli domýšlet předpokládaný začátek dalšího kola, obvykle to bylo ve čtvrt po celé. K poslednímu kolu jsme se dostavili v 17.11, je tedy zřejmé, že předposlední kolo bylo odehráno rychleji a asi v rámci rychlejšího ukončení turnaje bylo zahájeno poslední kolo dříve než obvykle. Bohužel místo obvykle nemohu napsat čas stanoveného začátku, protože nebyl sdělen. Z tohoto důvodu pak byla udělena kontumace. Trestat bez předem stanovených kritérií je sice nespravedlivé, ale zato snadné a pohodlné, což jako učitel dobře vím.
Kontumace však byla udělena v souladu s hracím řádem, přijímám ji. Scrabble hraju pro zábavu, přes víkend jsem projezdil asi 1000 km, ale takový závěr turnaje bych nepřál ani nejlepšímu příteli své ženy.

Autor: Mariappa | 22.06.2009 11:00 | Reagovat