Mistrovství ČR ve scrabble

Tomáš RODR

6.
Bydliště Trutnov, Křižíkova - strategicky naproti pivovaru :{)>
Vek 31
Stav svobodný
Pocet deti 0
Vzdelani anglická filologie
Zamestnani lektor angličtiny v jazykovce (JŠ Domino Trutnov)
Zajmy muzika, scrabble, četba, cizí jazyky, umění, lehčí pěší turistika, houbaření...
Ligové družstvo: Parnas
Klub Parnas
Přezdívka na herně quentos
Co vám (ne)udělalo v posledním roce radost?: Velkou radost mi udělal naprosto nečekaný návrat Lary Fabian po dvou letech do Prahy – její druhý zdejší koncert jsem si užil skoro tak skvěle jako ten premiérový (velké díky kamarádce, která mi o koncertu dala včas vědět – díky ní jsem si na rozdíl od předloňska nemusel na poslední chvíli kupovat nejdražší vstupenku). Další hudební radostí byl jako každý rok vydařený trutnovský festival Jazzinec.
Potěšilo mě rovněž vítězství na turnaji v Brně, stříbro v Břežanech a bronz na mistrovství dvojic (a to i přes to, že jsme přijeli obhajovat loňské zlato). Škoda že se letos (zřejmě pro malý zájem) nekonal turnaj v anglickém scrabblu… :{)>
O nečekanou radost se mi postarala paní Jarka Mádlová, která jakmile slyšela o tom, že místo konání a sponzoři MR jsou ve hvězdách, neváhala ani minutu a slíbila, že pro MR udělá, co bude v jejích silách. Aby to nebylo tak jednoduchý, elán nám trochu zkazili šipkaři, kteří na poslední chvíli zabrali jedno z nejbližších ubytovacích zařízení – ale snad tato komplikace akci neohrozí.
Nakrkla mě letošní houbařská sezóna – všichni se chlubili v médiích, že to div nesekaj kosou, a v Trutnově a okolí se paběrkovalo :{/> asi jsem neobjevil ta správná místa.
Byl jsem rád, že jsem se mohl již podruhé zúčastnit mistrovství světa ve scrabblu, navíc na domácí půdě, a že jsem skončil lépe než před třemi lety ve Varšavě. Ale celková úroveň MS mě zklamala, zejména proto, jaký si z toho udělali byznys. Kdo to kdy viděl, aby účastníci MS platili za svou účast, přestože prošli kvalifikací? A představte si, že od letoška to – netřeba dodávat, že opět za účelem výdělku – bude otevřený turnaj pro všechny, veškerá prestiž této akce jest tudíž v zadeli. Takže Slovákům popřeju do Londýna hodně štěstí, já se tam nepotáhnu ani náhodou, byla by to příliš drahá zkušenost a beztak bych zase skončil na vocase… (Vilo mě coby reprezentant Slovenska loni pěkně naštval – byl jednou z mých nejsnadnějších výher, a přesto nakonec urval o jedno vítězství víc a skončil jedno místo nade mnou…)
Nepotěšila mě má neúčast na turnaji v Babicích, kde jsem byl asi očekáván coby obhájce loňského vítězství – do poslední chvíle jsem doufal, že budu moci přijet – , ale holt člověk nemůže mít všechno.
“Last but not least”, osobní radostí pro mě byl návrat k lehké pěší turistice (o níž jsem již kdysi moc dobře věděl, jak krásně je schopna duševně pracujícímu vyčistit hlavu) a k Pěti Tibeťanům, které jsem cvičil deset let a musel toho kdysi nechat… opět jsou mi parádním zdrojem energie.
Tip na letošního vítěze: Břetislav Basta, na světě sice není spravedlnost, ale kdyby se jí chtělo chvíli existovat, měl by to rozhodně vyhrát on. Zajímavé by bylo jeho finále s Lubošem nebo jedním z Martinů
S jakým umístěním by byl(a) spokojen(a)? Po předchozích zkušenostech bych nejradši nic neříkal - první třináctka potěší, do desítky bych byl spokojenej navýsost.

Účast na minulých MR

2010 2011 2012 2013
28 15 17 14

Statistiky letošních partií

PočetPrůměrné skóreNejvyšší skóreNejnižší skórePrůměrný rozdílNejvyšší rozdíl
Partie121367.948425119.8253
Výhry7739248426967.1253
Prohry44325.7382251-63181
Remízy0