Zápis z jednání výboru ČAS

 

Přítomni:          J.Nohavica, K.Sikora, M.Vacek, P.Vetešník, P.Vojáček, I.Vondrátová, J.Voráčková

Datum:             23.června 2007

Místo:              Litoměřice, ZŠ Havlíčkova ul.

 

 

  1. Výbor byl informován o zakoupení dalšího notebooku, který bude součástí pražského vybavení

 

2. Výbor byl informován o účasti Petra Burdy na lize 24.6.2007. Bude tak možno poprvé vyzkoušet hru s asistentem a poté ji bude možno vyhodnotit.

 

3. Výbor byl informován o přípravě nového elektronického programu na bázi wordmasteru přímo jeho autorem Martinem Daňkem. Program bude využíván pro „televizní přenosy“ finálových partií na MR.

 

4. Výbor byl informován o realizaci Síně slávy ČAS (sumář medailistů na QT a MR) a Síně mistrů ČAS (medailistů na MR). Tabulky budou ještě doplněny o chybějící údaje z let 1994 až 1997 a poslány členům výboru k připomínkování.

                                               Z: P. Vetešník

 

5. Výbor řešil otázku zajištění scrabblových hodin pro zájemce. Hodiny nejsou k dispozici, nelze rozprodat zásobu zajištěnou v roce 2006. Členové výboru se pokusí zjistit možnosti na trhu.

                                        Z: výbor ČAS

 

6. P. Vetešník informoval výbor o tom, že se pokusil vyhodnotit systém losování QT. Stávající systém zvýhodňuje hráče postavené nejvýše v žebříčku. Po dokončení materiálu bude uvedený problém diskutován na Pandoře za účelem nalezení co nejlepšího způsobu losování. M.Vacek navíc zpracovává nový program pro losování a mohl by do něj zapracovat náměty z budoucí diskuze.

                                         Z: P. Vetešník, M.Vacek