Vážení pořadatelé letošních scrabblových turnajů,

 

vzhledem k vážné zdravotní indispozici Petra Burdy a výjimečnosti situace rozhodl výbor ČAS dne 14.5. 2007 o tom, že hráči Petru Burdovi je na turnajích ČASu povolena tímto dnem hra s asistentem.

 

Pro Vás jako pořadatele z toho vyplývá jediná povinnost.

Jestliže Vás o to výslovně ve své přihlášce na turnaj Petr Burda požádá (nejpozději ovšem 14 dní PŘED konáním turnaje), zajistíte pro něj asistenta, který mu bude pomáhat při partiích v rozsahu, jaký je uveden v níže uvedeném popisu. Asistent bude financován částkou 100 Kč za jednu odehranou partii. Tato částka mu bude proplacena osobně po skončení turnaje z prostředků sbírky, kterou spravuje Martina Nohavicová. Doporučuji obrátit se zejména na místní studenty, což ale není podmínkou. Asistent by každopádně měl být alespoň rámcově seznámen s pravidly hry scrabble a se svými povinnostmi při hře s asistentem. Hráč Petr Burda je srozuměn s tím, že si může přivézt vlastního asistenta a nežádat o něj pořadatele.

 

Díky za spolupráci

Za výbor ČAS

Jaromír Nohavica

Předseda ČAS

 

 

 

 

Hra s asistentem

 

Hráč:

- zejména:

      - oznamuje TAH pomocí souřadnic prvního písmena slova a směru 

      - sám počítá tah a nahlas OZNAMUJE bodovou hodnotu tahu.

- dále pak:

      - na počátku partie hlásí MÁM SEDM.

      - vznáší veškeré NÁMITKY

      - HLÁSKUJE žolíka.

      - oznamuje VÝMĚNU písmen.

      - oznamuje PAS.

      - schvaluje soupeřův tah slovy ANO.

Asistent:

      - vykonává všechny zbylé standartní činnosti během partie, tedy např.: POKLÁDÁNÍ slov na hrací desku, MAČKÁNÍ hodin, LOSOVÁNÍ písmen, UKLÁDÁNÍ písmen do zásobníku, ZAPISOVÁNÍ tahů, slov, součtů, celkových součtů, CHOZENÍ k počítači při protestech.

 

Důležité: Hráč může / ale nemusí / navíc dle vlastního rozhodnutí vykonávat kteroukoliv činnost asistenta